Če se vam novica ne prikazuje pravilno, kliknite tukaj.

       
   

V družbi evropske komisarke Celje pospremili na električno pot

»Uspešno mesto je tisto, ki trajno ustvarja in izboljšuje fizično in socialno okolje vključujoč orodja, ki prebivalcem v največji možni meri omogoča izboljšanje kakovosti njihovega življenja. In za to pravzaprav tudi gre pri projektu Edison,« je v nagovoru na Dnevih rotarijskega prijateljstva za rast lokalnih ekonomij regije v okviru projekta Edison na MOS-u poudaril župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. Slednja je partner v projektu Edison eCity, s svojo različico eCelje.

50. MOS obiskala tudi evropska komisarka Violeta Bulc

»Na MOS-u sem bila nazadnje pred več kot desetimi leti in moram reči, da je izjemen napredek, to je ogromen in profesionalno organiziran sejem. Predvsem so sami vrhunski izdelki tako, da je bil sprehod po sejmu pravi užitek,« je ob sobotnem obisku 50. MOS povedala evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc. Celjskemu sejmu je čestitala za visoki jubilej in mu zaželela, da bi se odličnost nadaljevala.

V interesu vseh obrtnikov je mirno reševanje sporov

»Veliko nam pomeni ugled proizvajalcev in obrtnikov, zato s pomočjo razsodišča, če do spora pride, skušamo take stvari reševati po mirni poti,« je na predstavitvi Centra za mediacije pri Hrvaški obrtni zbornici (HOK) v okviru 50. MOS poudarila sekretarka centra mag. Suzana Kolesar. Center je za alternativno reševanje sodnih sporov certificirano tudi na evropski ravni.

Med živim srebrom in živo zgodovino

»Mormo spravit te Slovence mal naokol,« v šali pove Eva Ganter iz Centra za idrijsko dediščino. Idrija je slovenski diamant, ki pa po mnenju nekaterih še ni zbrušen do potankosti, zato regija ponuja ogromno možnosti za turistični razvoj. S svojimi največjimi znamenitostmi so se v soboto predstavili na razstavnem prostoru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo na MOS-u.

Brez skrbi med rjuhe

Gre za inovacijo slovenskega podjetja, ki rešuje preprost problem na preprost način. Ena tistih inovacij, kjer pomisliš, »kako to, da se tega ni že prej nihče spomnil«. Maremico d.o.o. iz Ljubljane je za njihov patentiran posteljni dodatek Exclusive mattress top prejelo srebrno sejemsko priznanje Celjskega sejma in priznanje za celostno predstavitev dejavnosti, projektov in programov OZS.

Unikatni zidni štedilnik navdušuje

»Naše podjetje izdeluje štedilnike na trda goriva, kuhinjske nape in vrata za krušne peči,« pojasnjuje Niko Sedovnik. Njegovo podjetje Izdelovanje in montaža zidanih štedilnikov Niko Sedovnik s.p. iz Žalca je letos prejelo bronasti ceh OZS za razstavne unikatne zidne štedilnike, ki si jih lahko obiskovalci ogledajo na MOSu v dvorani G.

   

Z akcijo ugotovite svoje poslanstvo

»Ljudje posvečamo vse preveč pozornost iskanju nekega življenjskega poslanstva v prepričanju, da bo vse bolje, ko ga končno najdemo,« pravi pisateljica Petra Škarja, ki je avtorica več uspešnih knjig. V soboto je na MOS-u na razstavnem prostoru Skupnosti slovenskih podjetnic v dvorani L1, predavala o ideji poslanstva, s katero se obremenjuje vse preveč ljudi.

Na sejem po EN(na)SVET

Ena od letošnjih MOSovih svetovalnic je posvečena nasvetom o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije. Organizira jo Eko sklad skupaj z zainteresiranimi lokalnimi skupnostmi. Obiskovalci MOS-a jo najdejo v sejemski dvorani L. Svetovalci mreže ENSVET pa jim nudijo individualno, brezplačno, neodvisno energetsko svetovanje in promovirajo ukrepe učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

MOSovi podjetni talenti: Milano za drobne, Ljubljana za visoke

Poslovne ženske so dobile kravato, ki osvaja ženski poslovni svet. Oblikovala jo je Velenjčanka Metka Tratnik in ji nadela ime Tiesy. »Tiesy je nastala, ko smo v šali prišli do besede kravuljček (kravata in metuljček). Tako je nekaj časa ostalo le pri šali in besedi, ki nas je spominjala na smešen dogodek, potem pa je beseda prešla v idejo,” pojasnjuje Tratnikova.

MOSovi podjetni talenti: Sladko spanje na lesu

MOSova podjetna talenta Simon in Anja Štampar iz podjetja Varius design sta povezala naravo in kreativnost. Lani sta ustvarila prvi vzglavnik s polnilom iz lesa. Za zdravo spanje in lepe sanje. Vzglavnik, ki sta ga poimenovala Sweet.dreams Povšter, navdušuje obiskovalce letošnjega MOS-a, za izvirnost pa je izdelek prejel tudi priznanje Mestne občine Celje.

   

Celjski sejem d.d. - Tel: +386 3 54 33 000 -  Email: [email protected]  -  Spletna stran: http://www.ce-sejem.si


Če ne želite več prejemati e-CE novic našega podjetja, se lahko odjavite s seznama. Sporočilo lahko posredujete tudi vašim prijateljem. Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh www.ce-sejem.si, na osnovi telefonske prijave, na podlagi priporočila, sodelovanja v nagradni igri, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih v organizaciji podjetja Celjski sejem d.d..