6. junij 2017:

To soboto na celjskem sejmišču 2. Festival piva, burgerjev in čilija

To soboto, 10. junija 2017, bodo na celjskem sejmišču na svoj račun prišli vsi ljubitelji burgerjev, čilija in piva, saj Celjski sejem pripravlja 2. Festival piva, burgerjev in čilija. Na festivalu se bo predstavilo več kot 40 ponudnikov, obiskati pa ga bo mogoče od 10. do 20. ure. Vstop je prost!

Na festivalu se obeta bogata ponudba piva, burgerjev in najrazličnejših izdelkov iz čilija (omake, olja, pesto, vino, džemi, bonboni in čokolada, mesnine). Poleg klasičnih burgerjev iz mesa bodo letos v Celju poskrbeli tudi za alergike in vegetarijance, saj bodo v ponudbi brezglutenski in vegi burgerji. Tisti, ki niso ljubitelji burgerjev, bi pa želeli prigrizniti nekaj ob pivu ali okušanju čilija, bodo lahko izbirali med vegetarijanskimi testeninami ali pečenim krompirčkom. V ponudbo bodo tudi različna vina in druge pijače, različne mesnine, olja, čaji in tinkture, sladoled, raznovrstni piškoti in pecivo.

Degustacijski kupončki in kozarec za pokušanje piva

Pokušanje piva in drugih kulinaričnih dobrot bo kot na dosedanjih festivalih organizirano v obliki nakupa degustacijskih kupončkov po ceni 50 centov za kos in dva evra za kozarec 0,2 litra, ki ostane v trajni lasti kupca. Seznam ponudnikov je objavljen tukaj.

V vsakem vremenu, brez vstopnine in parkirnine

Festival bo v atriju celjskega sejmišča. V kolikor pa bi ponagajalo vreme, bodo stojnice preselili pod streho, v sejemsko dvorano C, ki so jo posebej prilagodili za potrebe predstavitve ponudbe hrane in pijače. Vstop je prost. V Celjskem sejmu bodo znova poskrbeli tudi za zabavo najmlajših obiskovalcev sejmišča.

Kulinarično obarvano dogajanje skozi vse leto

Sejemsko sezono so sicer v Celjskem sejmu začeli februarja s Kulinartom in Festivalom kave Slovenije, ki sta bila odlično obiskana. Aprila so v Celju pripravili 2. Festival sira, olj, vina in rib ter 2. Festival palačink in cesarskega praženca. Po junijskem festivalu pa se bo mogoče kulinarično na celjskem sejmišču razvajati od 12. do 17. septembra na 50. MOS in 18. novembra na 3. Festivalu vina, pršuta in salam.