13. maj 2012:

Štirje majski sejmi: Kaj napovedujejo razstavljavci?

Razstavljavci na štirih sejmih Energetika, Terotech-Vzdrževanje, Eko ter Varjenje in rezanje napovedujejo številne novosti in dodatne sejemske popuste za obiskovalce.

Sejem Energetika

V Elektro Celje Energija d.o.o. pravijo, da čas električnih vozil nedvomno prihaja, zato obiskovalce sejma vabijo na testno vožnjo z električnim vozilom, s katerim je vožnja približno petkrat cenejša od vožnje z avtomobilom na bencin in je brez izpustov CO2.

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru bo predstavila študijske programe, ki jih izvaja. Za obiskovalce sejma so pripravili posebno nagradno žrebanje - dva nagrajenca bosta prejela 50 % popust pri plačilu šolnine za izredni študij Energetike, eden na 1. bolonjski stopnji, drugi na 2. bolonjski stopnji.

Filtec d.o.o. iz Ljubljane na sejmu predstavlja ekskluzivne Nitroone generatorje dušika, ki so slovenski izdelek. Kot zagotavljajo, gre za poceni, zanesljivo in varno rešitev dobave dušika. Pripravili so tudi 15 % sejemski popust.

V podjetju Fragmat Tim d.d. iz Laškega so razvili vrsto plošč za talno ogrevanje, ki so najbolj prilagojene potrebam uporabnikov. Še posebej so ponosni na predstavitev plošče za talno ogrevanje STIROTERMAL Dry, s katero sledijo trendom povečevanja suhe gradnje.

Genera d.o.o. iz Trzina bo na sejmu predstavila projektno dokumentacijo strojnih in električnih instalacij, opremo za avtomatiko, za sončne elektrarne bodo prvič predstavili opremo Refusol in zastopstvo fotovoltaičnih modulov Gesolar, prvič se bodo predstavili kot zastopnik opreme Johnson Controls in York, predstavili bodo še toplotne črpalke Sinclair in Ochsner, prezračevalne naprave Dantherm ter klimatske naprave Sharp in Sinclair. Za toplotne črpalke in prazračevalne naprave nudijo možnost pridobitve subvencije Eko sklada.

Gorenje d.d. oz. Gorenje Solar na sejmu predstavlja program zanesljivih in donosnih rešitev za gradnjo sončnih elektrarn na ključ.

Hidria na sejmu predstavlja nekaj novosti. Posebej izpostavljajo sisteme solarnega ogrevanja v kombinaciji s kompaktno toplotno črpalko, novo generacijo talnih konvektorjev z EC motorji in brezžičnim upravljanjem, nove modele požarnih loput ter nov koncept dušilnikov zvoka. Med letošnjimi Hidriinimi novostmi posebno mesto zaseda sistem solarnega ogrevanja, ki rešuje celotno ogrevanje individualne hiše na ekonomičen in okolju prijazen način, ob hkratnem zagotavljanju zanesljivosti delovanja sistema in zagotavljanju udobja bivanja. V času sejma Hidria nudi tudi sejemski popust pri nakupu termosolarnih sistemov in solarnega ogrevanja.

Idrijska družba Kolektor Koling, ki je del visokotehnološkega mednarodnega koncerna Kolektor, nudi celovit pristop pri pripravi in izvedbi investicij na področju industrijske, poslovne in stanovanjske gradnje ter urbanih središč. Na letošnjem sejmu bodo poleg celovitih energetskih rešitev predvsem večjih objektov in stavb predstavili tudi svoje nišne ekspertize; razvoj in izdelavo klimatov, načrtovanje in izvedbo sončnih elektrarn, strojne in elektro inštalacije ter avtomatizacijo, arhitekturni biro in gradbeni inženiring.

Mago d.o.o. iz Sežane bo na sejmu predstavil peč proizvajalca Valher model DKP, ki v enem kotlu predstavlja tri rešitve. Kot novost bodo predstavljeni tudi novi solarni sistemi, tako z vakuumskimi kot ploščatimi kolektorji, ter DRAIN BACK sistemi. Med drugim bodo predstavili tudi prostostoječe peletne kaminske in kombinirane peči COLA, nove so tudi visoko učinkovite kombinirane klimatske naprave ARGO, inverter toplotne črpalke TECHNIBEL ter jekleni panelni radiatorji KORAD s štirimi priključki.

Med razstavljavci je tudi podjetje Metronik d.o.o. iz Ljubljane, vodilni ponudnik sistemov za avtomatizacijo v industriji in zgradbah. Ponujajo rešitve avtomatizacije klimatizacije in energetskih sistemov, avtomatizacije in računalniškega nadzora proizvodnih procesov, informacijskih rešitev za podporo proizvodnim procesom. Metronik Solar d.o.o. pa je specializirano podjetje iz njihove skupine, ki nudi celovito izvedbo sončnih elektrarn na ključ.

Podjetje Štern d.o.o. iz Gorič pri Kranju se na sejmu predstavlja z revolucionarno novostjo »voda prihodnosti«. Gre za sistem cevi iz umetne mase, ki z izboljšano pretočnostjo zmanjšuje tlačne izgube. Sistem s široko paleto izdelkov zagotavlja enostavno vgradnjo v treh korakih. Predstavili pa bodo tudi podometni wc splakovalnik proizvajalca Viega, ki se ponaša s certifikatom energetske varčnosti najvišjega možnega razreda A******.

Podjetje TermoCenter d.o.o. iz Ljubljane bo na sejmu predstavilo svetovno novost – hibridno tehnologijo priznanega nemškega proizvajalca Intercal, za vse tiste, ki bi si radi posodobili svoje ogrevanje, so usmerjeni v obnovljive vire energije, pa njihovi bivalni prostori niso zgrajeni po sodobnih standardih. Četudi gospodinjstvo nima talnega ogrevanja, novih oken, primerne toplotne izolacije je Ecoheat Hybrid kot kombinacija dveh bivalentnih sistemov prava rešitev, s katero odpadejo adaptacija in neprijetno razbijanje, saj gre za popolnoma tovarniško predpripravljen sistemski sklop, ki ga dobavljajo po sistemu postavi in vklopi.

Thermo International iz Italije bo na sejmu ekskluzivno predstavilo novo kolekcijo novih radiatorskih ventilov FAR. Radiatorski ventili FAR so po zagotovilih podjetja vodilni v prodaji na slovenskem trgu.

Sejem Terotech-Vzdrževanje

Med razstavljavci je tudi Društvo vzdrževalcev Slovenije, ki v slovenskem prostoru deluje že 35 let. Na letošnjem sejmu bodo obiskovalce seznanili z novostmi 22. Tehničnega posvetovanja vzdrževalcev Slovenije, ki bo jeseni potekalo na novi lokaciji na Otočcu.

Energe d.o.o. iz Ljubljane na sejmu predstavlja svetovno novost – akumulatorsko / električno pnevmatsko vrtalno kladivo SDS-Plus Kress 360BiPower. Kot sporočajo iz podjetja, se z novim vrtalnikom ni več bati praznih baterij in čakanja, da se te napolnijo, saj se akumulator polni takoj, ko je stroj priključen na električno omrežje.

Primakem d.o.o. iz Tržiča predstavlja novo saržno napravo Seal Cc, ki je zasnovana posebej za pranje industrijske embalaže v proizvodnji in logistiki nemškega proizvajalca MOC Danner. V podjetju pojasnjujejo, da je posebnost naprave edinstven sistem brizganja in sušenja. Po zaključenem ciklusu pranja in sušenja ni potrebno dodatno brisanje. V času sejma pripravljajo še akcijsko ponudbo industrijske naprave za čiščenje z vodno paro (model Super E) italijanskega proizvajalca REA, predstavili pa bodo tudi skupino lastnih čistil za profesionalno rabo (Profi-Line) z optimalno kombinacijo učinkovitosti, vplivov na okolje in stroškov.

Transoprema d.o.o. iz Maribora proizvaja industrijske žerjave, transportno opremo (valjčne – tračne proge, transportne vozičke, viseče transporterje …), transportne valjčke in zastopa proizvajalce sorodne opreme iz Nemčije ter Italije.

Podjetje Vimosa d.o.o. iz Velenja, ki se ponaša s 25-letno tradicijo na področju proizvodnje električnih grelcev, se na letošnjem sejmu predstavlja s celo paleto izdelkov lastne proizvodnje. Posebej izpostavljajo grelce za vžig peletov ali sekancev v tovrstnih pečeh, grelec za radiator, kot inovacijo pa letos predstavljamo dvopodročni visokoučinski patronski grelec za gretje orodij.

Sejem Eko

Armex Armature d.o.o. iz Ivančne Gorice na sejmu predstavljajo biološki čistilni napravi Clearfox nature in Biorock, ki delujeta brez elektrike in dodajanja kemikalij.

Podjetje Bioplus d.o.o. iz Ljubljane je distributer ameriškega podjetja Chemfree, ki je največji svetovni proizvajalec bioloških čistilcev delov. Na sejmu predstavljajo biološke čistilce Smartwasher s čistilom na vodni osnovi, ki očistijo dele maščob in olj, ki jih nato mikroorganizmi v napravi razgradijo v CO2 in vodo. Pri tem ne nastajajo nobeni odpadki, čistilo pa se po potrebi doliva. Čistilo v napravi Smartwasher je učinkovitejše od topil, ni vnetljivo, ne škoduje uporabniku in okolju, ne vsebuje lahkohlapnih snovi in odpravlja poročanje o odpadkih. Primerno je za servisiranje vozil, vse vzdrževalne dejavnosti, proizvodnjo kovin in plastike in druge dejavnosti. Pripravili so tudi poseben sejemski popust.

Podjetje Fura d.o.o. iz Dobrovnika bo na sejmu predstavilo svoj edinstveni sistem polnilnih postaj in ponudbo kakovostnih eKoles. 

Med razstavljavci bo tudi podjetje Saubermacher Slovenija d.o.o. iz Murske Sobote, ki beleži že 22-letno tradicijo gospodarnega ravnanja z odpadki. Ponaša se z nazivom ločenega zbiranja odpadkov, dejavnost javne službe pa izvaja v 49 občinah. Poleg storitev zbiranja, prevoza, predelave, obdelave in končnega odstranjevanja nevarnih in nenevarnih odpadkov, partnerjem ponujajo tudi odstranjevanje odpadnih motornih in industrijskih olj ter čiščenje peskolovov in muljev iz avtopralnic.

Sejem Varjenje in rezanje

Ogicom TIM d.o.o. iz Ljubljane bo v svoji letošnji sejemski predstavitvi pozornost namenil predstavitvi novega dobavitelja cnc rezalne tehnologije na našem trgu - podjetji ECKERT. Predstavljajo več različnih strojev, ki se uporabljajo za  razrez različnih materialov (železo, plastika, steklo, kamen,les …). Za obiskovalce so pripravili sejemski popust v višini 5% na vse svoje storitve.