15. maj 2012:

Otvoritveni nagovori - TONSKI POSNETKI

Na uradni otvoritvi štirih sejmov Energetika, Terotech-Vzdrževanje, Eko ter Varjenje in rezanje so zbrane goste in razstavljavce nagovorili Breda Obrez Preskar, izvršna direktorica družbe Celjski sejem d.d., župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in Julijan Fortunat, v.d. generalnega direktorja direktorata za energijo na ministrtvu za infrastrukturo in prostor.

TONSKI posnetki otvoritvenih nagovorov:

Breda Obrez Preskar, izvršna direktorica, Celjski sejem d.d. (14,9 MiB)

Bojan Šrot, župan, Mestna občina Celje (7,06 MiB)

Julijan Fortunat, v.d. generalnega direktorja direktorata za energijo, ministrtvo za infrastrukturo in prostor (17,1 MiB)

Slavnostni otvoritelj Julijan Fortunat se je po sejmišču sprehodil neposredno pred uradno otvoritvijo. »Vesel sem, da sem najprej opazil polne dvorane, to je v teh časih je zelo pomembno, tudi razstavljavci se zavedajo pomena promocije,« je povedal po ogledu.

Še posebej ga je med ogledom zanimalo področje energetike, ki ponuja veliko tujih in domače razstavljavce. »Vesel sem, ker sem med domačimi videl tudi tiste, ki imajo pomembne in napredne izdelke,« je dejal. Na letošnjih sejmih je veliko slišati o tem, da ravno ta področja ponujajo dobre možnosti razvoju gospodarstva in Fortunat pravi, da bodo v prihodnje podpirali spodbude gospodarstva za razvoj na teh področjih. »Večji poudarek bo v naslednjih letih na učinkoviti rabi energije in energetski sanaciji stavb in mislim, da je to prava smer,« je še dejal.