14. april 2012:

Atrij celjskega sejmišča ponuja osupljive trike

»Bolj treniramo, bolj smo sigurni, več znamo. A tudi na treningih je treba ohranjati trezno glavo, na silo se ne da skakati,« je povedal Aleš Rozman iz Tržiča, potem ko je na nepredstavljivo visoki skakalnici skakal s quadom in puščal obiskovalce ob ograji v negotovosti. Skupaj z ostalimi člani skupine FMX-Airmada na sejmih v Celju vsak dan pripravi šov, ki obiskovalcem nažene strah v kosti, atraktivni skoki pa se pogosto znajdejo med slikami in videoposnetki na telefonih številnih mimoidočih, obiskovalcev sejmov Avto in vzdrževanje, Moto boom, Logotrans in Gospodarska vozila.

Med tem ko publika z občudovanjem opazuje dogajanje v atriju, Rozman pravi, da je njegov adrenalin ob številnih treningih kar malo izginil in da se zbudi šele, ko poizkusi kaj novega. »Potrebno je imeti veliko znanja, čimbolj pogosto trenirati, da pridemo do stopnje, ko izgleda vse skupaj zelo lahkotno,« doda Rozmanov kolega Sandi Medved iz Ljubljane, ki je še pred nekaj trenutki s svojim motocrossom lebdel v zraku. »Uživam, kolikor se le da. Bolj kot uživam, boljše je. Vsekakor ne razmišljam, kakšen trik izvajam, to je vse avtomatizirano,« je svoje občutke v zraku razložil Medved.

Fantje bodo s svojimi triki v 20-minutnih šovih večkrat dnevno navduševali obiskovalce sejmov vse do nedelje. Sicer pa je skupina FMX- Airmada nastala lansko poletje na pobudo Aleša Rozmana in Gašperja Podbregarja, ki sta prišla na idejo, da zbereta skupino talentiranih posebnežev z različnih področij motošporta, ki želijo predvsem zabavati publiko. V  skupini je trenutno 10 članov, med njimi kar dva svetovna prvaka, zmagovalec svetovnega pokala in udeleženec X games. Skupina ima za letos rezeviranih že 30 nastopov po celi Evropi.

Njihove vragolije smo ujeli na video.