12. april 2012:

Na ogled tudi zaščitni jopič z vgrajeno zračno blazino za motoriste

 

Italijansko estetiko in smisel za dizajn ponuja letošnji jubilejni sejem Moto boom. Čeprav je motociklistični trg po besedah Žige Martinčiča, vodja prodaje pri Avto Triglav, padel za okoli 60 odstotkov, se pogledi radi ustavljajo na razstavljenih motociklih. Avto Triglav tokrat v Celju predstavlja prvi zaščitni jopič z vgrajeno zračno blazino za motoriste. Gre za D Air Street zaščitne opreme Dainese.

Martinčič predvideva, da bodo letos prodali okoli 4000 izdelkov, torej motociklov, skuterjev ... »Problem je zaostrena zaokonodaja pri opravljanju izpitov za 50 kubične skuterje, saj so stroški nenormalno visoki. Starši si tako ne morejo privoščiti, da otrokom poleg skuterja plačajo še 800 evrov za izpit, tudi to se odraža pri prodaji,« pojasni Martinčič. Kar se tiče kriznih časov in s tem povezane prodaje motociklov, pove, da bo treba počakati na boljše čase. »Sicer pa motociklistična panoga ni edina, ki je v težavah. Dokler se potrošnja spet ne bo začela, se bo težko kaj spremenilo,« razloži.

Kljub vsemu razstavni prostor podjetja Avto Triglav prinaša same novosti za italijanske sladokusce. Ogledajo si lahko novega trikolesnika Quadro, ki je novost na slovenskem trgu in ga začnejo prodajati maja. Računajo, da bi pri tem trikolesniku dosegli 25 odstotni tržni delež.

Novosti prinašajo tudi blagovne znamke Moto Guzzi, Scarabeo in Aprillia. Poudarek so dali skuterju SR 50 in 125 Motardu ter Maxi skuterju SRV 850.