»Na MOS-u sem bila nazadnje pred več kot desetimi leti in moram reči, da je izjemen napredek, to je ogromen in profesionalno organiziran sejem. Predvsem so sami vrhunski izdelki tako, da je bil sprehod po sejmu pravi užitek,« je ob današnjem obisku 50. MOS povedala evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc.

Mag. Violeta Bulc je organizatorjem sejma čestitala za visoki jubilej in dejala: »Upam, da se bo ta odličnost nadaljevala. Kajti, če želimo Slovenijo potegniti naprej in ji dati to, kar si ljudje, ki tu živijo in narava, s katero imamo privilegij sobivati, tudi zaslužijo, moramo razvijati to odličnost. Samo v odličnosti bo tudi trajnostna prihodnost.«

Evropska komisarka se je danes udeležila tudi Dneva rotarijskega prijateljstva za rast lokalnih ekonomij regije v okviru projekta Edison. Pohvalila je prizadevanja več kot 40 partnerjev v projektu, ki si prizadevajo za boljši jutri, ne le v Sloveniji in regiji, pač pa tudi širše. Z njim namreč, kot je dejala, sledijo strateškim usmeritvam Evropske unije predvsem na področju prometa in socialne blaginje.