Gre za inovacijo slovenskega podjetja, ki rešuje preprost problem na preprost način. Ena tistih inovacij, kjer pomisliš, »kako to, da se tega ni že prej nihče spomnil«. Maremico d.o.o. iz Ljubljane je za njihov patentiran posteljni dodatek Exclusive mattress top prejelo srebrno sejemsko priznanje Celjskega sejma in priznanje za celostno predstavitev dejavnosti, projektov in programov Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

»Ta izdelek je na tem sejmu novost. Razvijali smo ga v zadnjem letu, tako da zdaj je dokončan, dovršen in pripravljen na trg,« pravi Monika Adrinek, vodja prodaje pri Maremico. »Toperje v panogi ležišč poznamo že nekaj časa, ampak do zdaj so bili ti vedno položeni na ležišče, torej so se premikali. Zjutraj si se zbudil in je lahko bil za pol metra pomaknjen v eno stran,« pojasnjuje vodja. »Exclusive matress top pa je sedaj z zadrgo pritrjen na ležišče in je del ležišča. Ima pa še to prednost, da ga lahko ločeno postiljamo. In pri ležiščih, ki so zelo težka, kot je na primer vodna postelja, lahko postelješ le zgornji del,« razlaga. Po njenih besedah pa hkrati tudi dizajn postelje ostane tak kot mora biti, ker rjuha pokrije samo zgornji del, ne pa polovice postelje, kot drugače.

Podjetje je del MOS-a že odkar posluje, torej štiriindvajset let. V preteklosti so že prejeli nekaj sejemskih priznanj, saj ves čas na novo razvijajo izdelke. »Tudi letošnje priznanje je potrditev, da delamo v pravo smer in da tudi drugi, torej komisija, vidijo neko dodano vrednost, saj ne bi radi delali nečesa v čemer drugi ne vidijo uporabnosti,« dodaja Adrinekova.