Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije vsako leto najbolj uspešne gradbenike nagradi z znakom odličnosti. Danes sta na MOS zlata znaka odličnosti v gradbeništvu prejela Gradbena hiša Skubic d.o.o. in MG inštalaterstvo d.o.o.. Srebrni znak odličnosti pa je prejel Martin Prosen s.p..

»V današnjem času, ko je gradbeništvo na tleh, je dobitnik znaka odličnosti res uspešen. Želim si, da bi bilo v Sloveniji čim več takih podjetij, ker bi to pomenilo, da je podjetje 100 odstotno, da ni nikomur nič dolžno, da plačila potekajo in če pomislim kako težko je to danes …,« je na pomembnost znaka opozoril predsednik Sekcije gradbincev OZS Zoran Simčič. »Moje iskrene čestitke za znak in upam, da se bo še kdo opogumil in si prizadeval za njegovo pridobitev, saj vemo, da se z znakom dviguje kakovost v gradbeništvu,« še dodaja Simčič.

Dobitnikom znakov odličnosti je čestital tudi predsednik OZS Branko Meh. Ob tem je kritično opozoril, da bi politika rada slišala, kako je gospodarska rast zasluga dobrega vodenja države, »nikakor pa ne daje zaslug obrtnikom, ker smo mi tisti, ki smo pripeljali Slovenijo iz krize.«

Znak odličnosti v gradbeništvu prinaša izboljšano marketinško podobo podjetja, poveča ugled podjetja v strokovni javnosti, zmanjša število napak in s tem povezanih stroškov in dokazuje, da podjetje posluje po uveljavljenih načinih trajno uspešnega delovanja.