»Če imamo dobra vrata pa so slabo vgrajena, nismo naredili nič,« poudarja vodja marketinga v podjetju Matjaž d.o.o. Nina Dornik. Podjetje se letos že 26. leto zapored na MOS predstavlja s ponudbo garažnih in industrijskih vrat in vsem ostalim iz dvoriščnega programa podjetja. Letos z novostjo, toplotno varčnimi vrati.

»Pri pasivnih gradnjah je potreba po kar največji toplotni izolaciji čedalje večja. Hörmann je razvil izdelek, garažna vrata debeline 67 milimetrov, ki so namenjena prav pasivnim gradnjam. Na vrata lahko dodatno damo podpoj oziroma tesnilo, ki še dodatno zadržuje toploto v hišo,« pojasnjuje Nina Dornik.

Vrata so iz vroče cinkane pločevine s polnilom iz poliuretanske pene. Z nakupom teh vrat prihranimo kar 50 odstotkov toplote v primerjavi s sekcijskimi garažnimi vrati. Vrata so na voljo v različnih barvah in dimenzijah, delajo pa jih po naročilu. Od naročila do izvedbe običajno preteče štiri tedne, vrata pa so za 30 odstotkov dražja od običajnih.

Na voljo je tudi Premium različica vrat, kar pomeni, da so v celoti premazana z belo, tudi podboji, vijaki in vodila, ker, kot pravi Dornikova: »V takih dobro izoliranih garažah ljudje marsikaj počnejo in je fino, če tudi od znotraj dobro zgledajo.« Ob tem so razstavili kar 15 modelov vhodnih vrat različnih vzorcev, velikosti in površin. Ker je skrb za kupce zanje velikega pomena, pa so letos poskrbeli za dodatno razvajanje obiskovalcev. Konec tedna so jim namreč med drugim postregli smutije za energijo in dobro počutje.