Letos višji denarni sklad za najboljše tekačice in tekače

Najbolj »jekleni« tekači se že intenzivno pripravljajo na eno najstarejših in najbolj zahtevnih tekaških prireditev v regiji 33. ultramaraton Celjski sejem: Celje-Logarska dolina, ki šteje tudi za evropski pokal ultramaratonov ECU. Organizatorja ultramaratona Športno rekreativno društvo Celjski sejem in Društvo maratoncev in pohodnikov Celje sta za letošnjo izvedbo, ki bo 2. septembra, zvišala denarni sklad za najboljše tekačice in tekače, štart ultramaratona bo v atriju celjskega sejmišča, s predprijavo do 30. junija pa tekači prejmejo brezplačno vstopnico za jubilejni 50. MOS. Častno pokroviteljstvo 33. ultramaratona je prevzel predsednik republike Borut Pahor, tudi sam strasten tekač.

Tekaškega praznika se lahko udeležijo tudi tekači na krajših razdaljah. Poleg najdaljše 75-kilometrske ultramaratonske trase, se je mogoče prijaviti še na klasično maratonsko 42-kilometrsko preizkušnjo (štart v Mozirju), na Ljubnem bo štart 27-kilometrskega teka in v Lučah 17-kilometrskega teka. Kot pojasnjuje Nina Ermenc Pangerl, predsednica Športno rekreativnega društva Celjski sejem, so do tega trenutka prejeli prijave tekačev iz Slovenije, pa tudi iz sosednjih Hrvaške, Italije, Madžarske ter Nemčije, Srbije, Rusije in ZDA. Organizatorja načrtujeta, da bosta presegla lanskoletno udeležbo, ko je v Logarsko dolino teklo nekaj manj kot 500 tekačev.

Pomembna novost letošnjega 33. ultramaratona so višje denarne nagrade za najboljše tekačice in tekače. Tri najhitrejše ženske in moški na najdaljših razdaljah bodo prejeli enake denarne nagrade. Denarni sklad znaša 5250 evrov. Organizatorja pa bosta poskrbela tudi za pestro dogajanje za tekače in njihove družine v ciljni areni.

Kot je znano, je po 25 letih izjemno uspešne organizacije ultramaratona s strani Društva maratoncev in pohodnikov Celje, društvo za nadaljnji razvoj dogodka v začetku leta k partnerstvu povabilo družbo Celjski sejem d.d., ki ima več kot 40-letno zgodovino organizacije dogodkov na najvišji ravni. Celjski sejem je prevzel glavne sponzorske zadolžitve za izvedbo ultramaratona ter ustanovil športno rekreativno društvo, ki bo v prihodnje skrbelo za razvoj tekaške prireditve.