»Med mladimi je veliko interesa. Upam, da se bodo potem, ko se bodo doma pogovorili o tem, kakšen je poklic pripadnika Slovenske vojske ali sil za zaščito in reševanje, odločili in se pridružili našim silam,« je ob obisku MOSa povedala ministrica za obrambo Andreja Katič.

Dan Slovenske vojske na MOS, ki so se mu pridružili še predstavniki republiške Uprave za zaščito in reševanje, je na sejmu že tradicija. Da gre za dobro sodelovanje je med obiskom sejmišča potrdila tudi obrambna ministrica Andreja Katič. Na razstavnem prostoru Slovenske vojske se je z vojaki pogovorila o trenutnem stanju v vojski, izzivih in težavah, s katerimi se sooča vojaški kader. Slovenski vojaki sicer kot vsa leta doslej na sejmu razstavljajo svojo opremo, orožje in so na voljo za radovedna vprašanja obiskovalcev.

Dan Slovenske vojske na MOSu že nekaj let sooblikujejo tudi slovenski vrhunski športniki zaposleni v Slovenski vojski, ki so tudi tokrat prisotni vse dni sejma. Obiskovalci so se tako med drugim že lahko družili s kajakašem Luko Božičem, kanuistom Sašem Taljatom, judoistkama Klaro Apotekar in Lucijo Polavder. Do nedelje bodo prišli še gorska kolesarka Anja Žakelj, plesalec Miha Vodičar, triatlonec Denis Šketako, kajakašica Špela Ponomarenko-Janić in nekateri drugi. Z obiskovalci razstavnega prostora športniki vojaki delijo svoje izkušnje z zaposlitvijo v vojski in možnosti, ki jih ponuja za ukvarjanje z vrhunskim športom. »Slovenska vojska nam zagotavlja socialno varnost, da lahko nemoteno treniramo in se pripravljamo,« razloži judoistka Lucija Polavder, sicer dobitnica olimpijske kolajne in  dodaja: »Na sejmu je precej mladih iz šol, ki se veliko zanimajo za vojaške zadeve. Upamo, da se jih čim več odloči za zaposlitev v Slovenski vojski.«