Tamara Sotošek je mlada podjetnica, ki se je odločila, da bo svet okoli sebe postavila sama. Ustanovila je podjetje Moderado. »Podjetje sem odprla s točno izdelano vizijo o prvem izdelku – Tudo, modularno pohištvo. Njegova prednost je, da je prilagodljivo in spremenljivo, kot nekakšne lego konce za odrasle. Spreminja se iz postelje v sedežno garnituro, v dve otroški postelji, lahko je jedilnica, kotno sedišče za večjo družbo …,« pove Sotoškova, ki se s svojim modularnim pohištvom predstavlja med letošnjimi MOSovimi podjetnimi talenti.

Ne preveč, ne premalo je vodilo mlade oblikovalke. Ime podjetja Moderado v sebi skriva portugalski pomen in pomeni vsega ravno dovolj. S to idejo je mlada oblikovalka in podjetnica oblikovala svojo inovacijo. »Iz Portugalske izvira tudi moja inspiracija in v tej smeri je tudi moj dizajn: ne preveč, ne premalo,« z  navdušenjem razlaga Tamara Sotošek.

V tujini so trend vedno manjša stanovanja, saj je zemljiška renta tako visoka, da si za mestno življenje ljudje več težko privoščijo. Takšne in podobne rešitve na nov in kreativen način rešujejo te novodobne tegobe. »V Sloveniji stanovanjska stiska še ni tako opazna, zato ciljam tudi na tujino,« svoj poslovni model razlaga Sotoškova in dodaja, da je že prvi dan zanimanje veliko. »Prvi dan nisem pričakovala takšnega obiska in zanimanja, tako da pričakujem da bo do nedelje samo še naraščalo.«