Zagorjan David Knez je mladi podjetnik, ki si je po končanem študiju energetike in procesnega strojništva želel ustvariti, kot pravi, nekaj svojega. Bolj kreativnega. Takšnega, kot je sam. Začel je z linijo oblačil Indavidual, ki je kmalu dobila še podaljške, to je linijo vezalk. David Knez je s svojim podjetjem QuickShoelace d.o.o. eden od desetih letošnjih MOSovih podjetnih talentov, ki se predstavljajo v sejemski dvorani L1.

“Odločil sem se, da bom šival, pa sem kupil šivalne stroje in v pol leta opravil še tečaj. Potem, ko sem ustvaril svojo linijo unikatnih oblačil s tekstilnimi barvami Indavidual, sem želel imeti še svoje čevlje,” navdušeno pripoveduje David Knez, sedaj direktor podjetja QuickShoelace d.o.o.. Medtem, ko je risal osnutke čevljev, je tudi marsikaj spreminjal.” Ena od stvari so bile tudi vezalke. Tako je nastala elastična vezalka, ki se zapenja. Kovinske delce z navoji vstavimo v zgornje luknje čevlja in jih napeljemo od zgoraj navzdol, zaključimo z vozlom in zapnemo,” pove Knez. Poudarja, da so tako enostavne za uporabo, da jih lahko uporabljajo celo dveletni otroci. “Ni osebe, ki jih ne bi znala uporabljati. So modno oblikovane, a zelo enostavne za uporabo. Uporabljajo jih lahko otroci, osebe s posebnimi potrebami oziroma vsi, ki imajo sicer težave z zavezovanjem, pa tudi leni,” se pošali David Knez. Zavezovanje na pentljo je po njegovih besedah edina napaka na čevlju, saj nima nobene dodane vrednosti.

Elastične vezalke so inovacija, ki je na Kickstarterjih postala pravi hit, pravi. “Cilj smo presegli za osemkrat, zbrali 143.000 dolarjev, postavili serijsko proizvodnjo, sedaj se širimo na mednarodni trg. Pravkar smo podpisali pogodbo s Singapurjem, naslednji bo skok na Japonsko, pa Nemčijo, Islandijo, osvojiti želimo cel svet.”

Vezalke vseh barv in motivov je mogoče kupiti preko spletne strani www.quickshoelace.com in v nekaterih trgovinah po Sloveniji. Par vezalk stane okoli 15 evrov. Nad odzivom obiskovalcev MOSa je zelo navdušen, saj je že prvi dan sejma prodal veliko vezalk.