MOS letos praznuje 50. obletnico. V tem času se je na sejmišču predstavilo že mnogo podjetnikov in obrtnikov, med njimi pa je le eden, ki nikoli ni manjkal. Ščetkarstvo Boris Žnidar s.p. iz Vodic je edino podjetje, ki se na sejmu predstavlja že petdesetič. Družinsko podjetje je zato prejelo posebno zahvalo za zvestobo in pomemben doprinos k 50-letni tradiciji sejma MOS.

Unikatnost njihovega ščetkarstva je v butični izdelavi, zato je v vsak izdelek vloženo veliko truda in ročnega dela, kar zagotavlja kakovost. »Sem že tretja generacija tukaj na sejmu,« pravi lastnik Boris Žnidar, ki se lahko pohvali z 90-letno tradicijo v svoji obrti. Proizvajajo vse vrste ščetk, omel in čopičev za potrebe industrije, obrtnikov, kmetijstva, gospodinjstev, osebne nege in ustanov.

»Že pri 14 letih sem se na sejmu učil od očeta,« razlaga. Sedemindvajset let je že sam lastnik obrti, pred tem pa je bil petindvajset let njegov oče. »Prej sem jaz njemu pomagal, nato pa je on meni. Vloga se je malo zamenjala,« pojasnjuje. V vseh letih odkar se predstavljajo se je veliko spremenilo. Na začetkih so se na MOS-u predstavljali le z okoli 30 različnimi izdelki, danes pa njihova ponudba obsega več kot 400 vrst različnih izdelkov. »Novi izdelki prihajajo. Včasih se je pod drgnilo, danes pa je vse bolj moderno,« razlaga Žnidar. Iz otroštva se najbolj spomni sejemskih priznanj, ki jih je prejel že njegov oče. »Že leta 1973 je prejel prvo priznanje,« dodaja s ponosom.