Na celjskem sejmišču bo od jutri, četrtka, 19. oktobra, do sobote, 21. oktobra, novi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future. Na sejmu bo 50 razstavljavcev predstavilo tehnološke rešitve, ki olajšujejo vsakdanje in poslovne procese, obiskovalci pa bodo prek sodobnih inovacij spoznavali vpliv in nujnost digitalnega razvoja, od katerega je odvisna tudi naša prihodnost. Sejem, ki ga bo spremljal tudi bogat strokovni program, bo vse tri dni mogoče obiskati med 9. in 18. uro. Sejem bo ob 10. uri uradno odprl častni pokrovitelj minister za javno upravo Boris Koprivnikar. Celjski sejem bo ob tej priložnosti podelil priznanja prvim trem start-upom, ki so bili s strani komisije najbolje ocenjeni.

V razstavnem delu sejma bodo predstavljene rešitve za povečanje učinkovitosti poslovnih in delovnih procesov. Med drugim si bo mogoče ogledati rešitve za upravljanje identitet in storitve sistemske integracije, poslovne informatike, digitalnega sporočanja ter elektronike, inovativne rešitve za upravljanje vodovodnega omrežja in ravnanje z odpadki, energetike in industrije, rešitve za celovito upravljanje dogodkov in udeležencev, inovativne rešitve za šolstvo, spletne aplikacije za digitalizacijo poslovanja, poslovne analitike, operacijski sistem za internet stvari, rešitve za povezovanje strojev, tovarn in drugih resursov, klepetalne robote, ponudnike telekomunikacijskih storitev. Predstavljene bodo rešitve s področja e-zdravja, e-izobraževanja in e-mobilnosti. Predstavile se bodo izobraževalne institucije in strokovne revije ter 10 obetavnih start-up podjetij, ki jih je Celjski sejem v sodelovanju s partnerji izbral na natečaju iFEEL start-up 2017.

Na razstavnem prostoru Storitve digitalne Slovenije oz. Republike Slovenije bodo obiskovalci skozi ponazoritev različnih življenjskih dogodkov spoznali ključne eStoritve javne uprave. Potekala bodo tudi številna zanimiva predavanja, delavnice in posveti o elektronskem poslovanju z državo na različnih področjih družbenega življenja ter o drugih digitalnih rešitvah. Koordinator nastopa je Ministrstvo za javno upravo, ki bo nastop izvedlo skupaj z več kot 10 organi javnega sektorja. Med drugim se bodo obiskovalci na tem razstavnem prostoru seznanili s postopkom registracije spletne strani na domeni .si, ki letos praznuje 25 let, s storitvami portala eUprava za državljane, s pionirjem slovenskega interneta Akademsko in raziskovalno mrežo Slovenije (Arnes), ki prav tako praznuje 25-letnico in v okviru katere delujeta tudi Register.si ter SI-CERT. Sodelavci SI-CERT bodo obiskovalcem podrobno predstavili nacionalni ozaveščevalni program Varni na internetu ter svetovali, tudi ena na ena pri različnih vprašanjih internetne varnosti.

Na sejmu prvi dan tudi vizionar in eden od nosilcev razvoja mobilnosti v prihodnosti

Glavni govorec prvega sejemskega dne bo strokovnjak, vizionar in eden izmed nosilcev razvoja mobilnosti v prihodnosti Dirk Arnold, podpredsednik za znamko BMW i in področje e-mobilnosti v BMW Group. Arnold, strokovnjak za področje marketinga, korporativnega komuniciranja in vrhunski strateg, je že več kot 15 let del podjetja BMW Group. Z bogatimi izkušnjami in odličnim vpogledom ter zaznavanjem gibanja trga je pripeljal znamko BMW i na prvo mesto v razredu premijskih električnih avtomobilov in ji zagotovil naziv pionirja električne mobilnosti. Kot pravijo v BMW Group, bo mobilnost prihodnosti trajnostna, povezana, naelektrena in avtonomna. Kako se bo avtomobilska industrija razvijala v prihodnje, je namreč pomembno tudi za slovenska podjetja, ki v vlogi dobaviteljev sodelujejo z nemškimi in drugimi avtomobilskimi znamkami.

BMW Group Slovenija bo na sejmu prvič po svetovni premieri na avtomobilskem salonu v Frankfurtu slovenski javnosti ekskluzivno predstavil prenovljen BMW i3. Ob prenovljenem BMW i3 pa bodo obiskovalci lahko občudovali še unikatnega superšportnika BMW i8, ki ga je poslikal priznani ilustrator Mitja Bokun.

Prvi sejemski dan bo na sejmu med drugim mogoče prisluhniti še sklopu predavanj o pametnih mestih in skupnostih – med drugim bo predstavljen projekt pametnega mesta ASPERN na SV delu Dunaja, kjer gradijo pametno mesto za 40.000 prebivalcev. Na okrogli mizi podjetje KOPA računalniški inženiring bodo vodilni ljudje uspešnih proizvodnih podjetij delili svoje izkušnje z digitalizacijo v podjetju, odvil se bo še sklop predavanj o spletni varnosti.

Podroben dnevni program sejma in seznam razstavljavcev je objavljen na www.feelthefuture.si.