»Pred nami je veliko izzivov, imamo pa tudi rešitve. Potrebna bo boljša povezava gospodarstva z izobraževalnim sistemom in hitrejša fleksibilnost prekvalifikacij, ki jih gospodarstvo potrebuje,« je sklepe današnje seje Odbora za gospodarstvo Državnega zbora na MOS povzela predsednica odbora Andreja Potočnik. Člani odbora so na seji obravnavali problematiko zagotavljanja ustreznih kadrov za potrebe slovenskega gospodarstva.

Andreja Potočnik je optimistična, da bo trenutno pereč problem možno uspešno rešiti: »Imamo odlične pozitivne trende, brezposelnost se znižuje, zaposlenost se zvišuje, kar je indikator, ki nakazuje, da mladi in drugi ne odhajajo le v tujino. Smo pa res pred izzivom, da lahko sploh zagotavljamo ustrezne kadre, a sem prepričana, da bomo ta problem uspešno rešili.«

Trenutno število brezposelnih je manjše kot 85.000, do leta 2019 pa bi ob napovedani gospodarski rasti in pričakovanem upokojevanju, imeli »ničelno« brezposelnost (cca. 60.000 brezposelnih), kar je spodnja meja, ko delodajalci še lahko dobijo kader. Projekcija po 2019 je še bolj črnogleda. Potreben bo uvoz delovne sile, da se zapolnijo vsa mesta, ki se bodo sprostila ob načrtovanem usposabljanju, ugotavljajo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Kadri so eden od ključnih faktorjev konkurenčnosti, zato bo potrebno vzpodbuditi učinkovite mehanizme sodelovanja med institucijami, spodbujati razvoj in izvedbo ustreznih programov, in sicer v obliki sofinanciranja s strani države pa tudi v obliki davčnih olajšav, povezovati usposabljanja in kadrovske prakse. Med najbolj iskanimi poklici so farmacevti, mikrobiologi, nanotehnologi, kemijski inženirji, biofarmacevti, mehatroniki, strojniki, elektro inženirji in vsi, ki se ukvarjajo s telekomunikacijami, od proizvodnih delavcev pa nekvalificirani delavci, zidarji, varilci, strojniki, mehatroniki operaterji, kleparji, kuharji, natakarji, sobarice, čistilci, elektrikarji, vozniki.

Problematika zagotavljanja ustreznih kadrov za gospodarstvo je tematika, ki jo je potrebno obravnavati večplastno in na več resorjih. »Problem je na nek način lažje rešljiv, saj smo v fazi gospodarske rasti, ko število brezposelnih pada, ko se odpirajo nova delovna mesta, se pravi, da imamo možnost mladim ponuditi zaposlitev. Toda rešiti moramo tudi problem, da bomo imeli za ta delovna mesta ustrezno usposobljene kadre in na nek način preusmeriti tok izobraževanja, iz javnega sektorja nazaj v tehnična znanja,« poudarja minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Dodaja, da moramo na nek način postopoma premagati nenapisano prepričanje, da moramo v šolo zato, da nam ne bo treba delati. »Tako razmišljanje moramo z vzgojo opustiti in dati delu nazaj mesto, ki mu pripada.«

Po njegovem prihaja obdobje, ko bodo podjetja imela velike težave glede potreb po številu kadra in še bolj po tem, da je ta ustrezno usposobljen, še zlasti na tistih področjih, kjer je tematika pereča zaradi narave dela. »V turizmu gre po moje za sociološki problem. Takrat, ko je turizem treba delati, se v povprečju vsi želimo zabavati. V turizmu dobro delaš le, če imaš vrhunsko usposobljene kadre. In še bolje, ta poklic je treba imeti rad,« pravi Počivalšek. Ne gre samo za turizem, ampak za celotno gospodarstvo. Povsod tam, kjer bodo lastniki in delodajalci spoznali, da je temelj vsakega dobrega podjetja dobra, motivirana, strokovno usposobljena delovna sila, bodo uspešni. Tam, kjer pa jemljejo delovno silo kot sredstvo, pa bodo glede na razvoj, v hudih težavah.