»Ljudje posvečamo vse preveč pozornost iskanju nekega življenjskega poslanstva v prepričanju, da bo vse bolje, ko ga končno najdemo,« pravi pisateljica Petra Škarja, ki je avtorica več uspešnih knjig. Danes je na MOS predavala obiskovalcem, ki so se ustavili na razstavnem prostoru Skupnosti slovenskih podjetnic v dvorani L1. 

Petra Škarja je radovedna pisateljica, ki želi izkusiti vse, kar življenje ponuja. Spodbuja podjetnost in ustvarjalnost, saj je mnenja, da te pripeljeta do uspeha in svobode. Na MOSu je spregovorila o ideji poslanstva, s katero se obremenjuje vse preveč ljudi. Delila je tudi svojo življenjsko zgodbo, ki jo je pripeljala do tu, kjer je danes. Prisotne je skozi resnično zgodbo o Fabriciju, ki je celo življenje le iskal poslanstvo, nikoli pa nič konkretnega naredil, poskušala spodbuditi, da v življenju nekaj storijo. »Če iščemo svoje poslanstvo, dajmo nekaj delat. Dajmo se premikat. In sproti, ko korakamo, ugotavljamo, kaj je naše poslanstvo in kje se najdemo,« trdi Škarja.

Sama je pri svojih osemnajstih letih sprejela odločitev, da gre na svojo samostojno poslovno pot in odprla s.p. »Nisem vedela, kaj želim delati ali kaj sploh lahko delam,« razlaga. Kmalu so se ji nabrali stroški, zato je z nezadovoljstvom začela delati v trženju. »Tisti, ki me poznajo, vedo, da nisem za dve stvari – za politiko ter za računovodstvo in finance. Ampak nekaj je bilo treba delat,« pravi. Poleg tega je pisala svoj blog. »Nato je slučajno nastala knjiga Česar nas niso naučili v šolah,« dodaja. »Potem sem slučajno potrebovala spletno stran za to knjigo in tako sem se naučila narediti spletno stran in kasneje tudi vodila delavnice za izdelavo,« pravi. Tam pa je ugotovila, da poleg pisanja, rada tudi predava.

Po še nekaj slučajih je ugotovila, kaj dejansko želi početi v življenju. »Vprašala sem se, kaj mi je najlažje na svetu? Odgovor je bil, napisati še eno knjigo. In to sem tudi storila,« trdi. Knjiga Ameriški milijonarji so spregovorili je postala uspešnica in po še nekaj dodatnih slučajih, ki jih je v življenju doživela, ker je konstantno nekaj počela, je odkrila, kaj dejansko rada dela, in da je možno to početi ne le kot hobi, ampak poklicno. Svoje predavanje je zaključila s pobudo za vse, ki le iščejo poslanstvo, dejansko pa za to nič ne naredijo. »Kaj če bi enkrat namesto da bi premišljevali, šli ven, in nekaj naredili. Informacij imamo dovolj, manjka nam pa akcija,« spodbuja.