Včeraj so bila v sklopu otvoritve 2. sejma inovativnih digitalnih rešitev Feel the future podeljena priznanja najboljšim trem start-up idejam. Najboljše tri je komisija izbrala izmed deseterice, ki se v sklopu letošnjega natečaja iFEEL start-up predstavlja na svojih razstavnih prostorih, v dvorani L Celjskega sejma. Zmagovalne start-up ideje s širšega področja digitalizacije so pokazala naslednja podjetja:

Simbioza Genesis

Socialno podjetje, ki se osredotoča na inovativno izobraževanje in promocijo digitalnih veščin prek medgeneracijskega sodelovanja za vključujočo informacijsko družbo. Z vizijo postati vodilni sogovornik na temo medgeneracijskega sodelovanja in digitalne pismenosti so konec leta 2017 vzpostavili prvo inovativno središče tehnologij za starejše od 55 let: Simbioza BTC City Lab, namenjeno uporabi, testiranju in spoznavanju novih tehnologij za vsakdanjo rabo, kjer so uporabnikom na voljo inovativne digitalne rešitve za vsakdan.

Creative Solutions

Creative Solutions povezuje podjetja in njihove stranke, ponuja kakovostne storitve navidezne resničnosti podjetjem, ki želijo svojo zgodbo deliti s pomočjo interaktivne VR izkušnje. Navidezna resničnost se je izkazala kot izjemen tržni medij in pri Creative Solutions izkoriščajo njen potencial, da svojim strankam zagotovijo kar se da veliko tržne izpostavljenosti. Uporabna je za pridobivanje kakovostnih kontaktov s sejmov, predstavljanju inovativne narave podjetja in izboljšanju prepoznavnosti blagovne znamke.

Simmedia d.o.o.

Simmedia je prvo podjetje na slovenskem trgu, ki je združilo športno vadbo in interaktivno vizualizacijo gibanja. Z lastnim inovativnim pristopom razvijajo produkte, ki dvigajo motivacijo za gibanje in vplivajo na večji obisk v športnih in fitnes centrih. Na sejmu predstavljajo najnovejšo verzijo kolesarskega simulatorja Simathlon, ki omogoča kolesarjenje po treh različnih navideznih pokrajinah, kar popestri kolesarske vadbe, ob tem pa uporabnikom omogoča tudi razumljivo analizo opravljenega treninga, univerzalno rešitev z dostopno ceno in prilagojenost simulacije za različne namene uporabe.