MOS je poslovno-sejemska prireditev, ki vsako leto privabi več kot 800 neposrednih in 1400 zastopanih razstavljavcev ter več kot 100 000 obiskovalcev. Razdeljena je na 5 področij: MOS Dom, MOS Tehnika, MOS Turizem, MOS B2Bin MOS Plus. MOS spremljajo tudi predavanja, dogodki in delavnice iz posameznih področij, kjer lahko dobite številne koristne informacije v zvezi z gradnjo doma ali izveste kako ustanoviti podjetje. Sejem ima tradicionalno tudi državo partnerico, kar dodatno olajša vzpostavitev gospodarskih vezi med državama. Letos je to Črna gora.


52. MOS predstavlja MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus


MOS Dom

MOS Dom je največji dogodek s področja gradnje in obnove doma, saj v okviru sejma zajema kar sedem sejemskih dvoran in del zunanjega prostora.

 MOS Dom nagovarja vse tiste obiskovalce, ki v prihodnosti načrtujejo gradnjo, že gradijo ali prenavljajo svoja stanovanja, hiše ali poslovne prostore ter ob tem niso pozabili na zunanjo okolico, ki pomembno zaokrožuje prostor. Izjemna dodana vrednost predstavljajo  brezplačni nasveti v MOS-ovih svetovalnicah. Strokovnjaki so številnim obiskovalcem pomagali pri ključnih vprašanjih, kako se lotiti gradnje ali prenove stanovanjskega oz. kakšnega drugega objekta, jim svetovali o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije, predlagali kakšno notranjo opremo, barve in materiale izbrati, kako učinkovito opremiti manjše prostore …

Zakaj razstavljati na MOS Dom?

 • Ker obiskovalci na sejmu iščejo novosti ter izboljšave izdelkov in storitev, ki pripomorejo k energetsko učinkoviti gradnji in obnovi.
 • Ker se čedalje več kupcev zaveda, da lahko sami s premišljenimi nakupnimi odločitvami pripomorejo k zmanjšanju stroškov in negativnih vplivov na okolje.
 • Ker je za 18,3 % potencialnih kupcev glavni razlog za obisk sejma program gradbeništva in ogrevanja.
 • Ker je za 19,7 % potencialnih kupcev eden od glavnih razlogov za obisk sejma program pohištva in notranje opreme.
 • Ker so brezplačni nasveti v MOS-ovih svetovalnicah tudi eden izmed razlogov za obisk sejma.

MOS Turizem

MOS Turizem je pomemben dogodek s širokega področja turizma, ki je na MOS-u v zadnjih nekaj letih doživel najhitrejšo rast. Poleg tradicionalnega programa opreme za gostinstvo se je razširil še na področja kulinarike, predstavitve najatraktivnejših turističnih destinacij v Sloveniji in širši regiji ter predvsem kampinga in karavaninga.

Izjemno dodano vrednost mu dajejo obsejemski dogodki, kot so outdoor park in različna kulinarična doživetja. MOS Turizem vsebinsko dopolnjujemo s programom zelenega in aktivnega turizma ter ponudbe opreme za aktivno preživljanje prostega časa, saj želimo, da MOS Turizem postane najpomembnejši turistični dogodek v Sloveniji.

Zakaj razstavljati na MOS Turizem?

 • Ker več kot polovica obiskovalcev sejma med glavnimi razlogi za obisk navaja tudi področje turizma, kulinarike in karavaninga.
 • Ker sejem obiščejo aktivni posamezniki z visoko kupno močjo.
 • Ker omogoča odlično platformo za predstavitev ponudbe, prepoznavanje novih trendov, za preverjanje konkurence, predvsem pa priložnost za mreženje in sklepanje poslov z ostalimi razstavljavci iz najrazličnejših strokovnih in poslovnih področij.

MOS Tehnika

 MOS Tehnika je svet strojev, robotov, mehanizacije, profesionalnega orodja in vzdrževanja vozil. Je svet, ki ga razumejo in živijo tehnologi, razvojniki, vzdrževalci, programerji, obrtniki, poznavalci tehničnih strok, ljubiteljski mehaniki in domači mojstri. Strokovnost, natančnost, prilagodljivost in iznajdljivost so njihove skupne točke, ki vedno znova spodbujajo razstavljavce k predstavitvam zadnjih tehnoloških novosti in spoznanj.

MOS-ovo dolgoletno tradicijo vsako leto poživlja nadgrajen in bogat razstavni program opreme in materialov za industrijo in obrt. Vse tehnične stroke so vsakega septembra v letu združene pod eno streho največjega sejemskega dogodka v regiji.

Zakaj razstavljati na MOS Tehnika?

 • Ker je za skoraj četrtino obiskovalcev glavni razlog za obisk predstavitve podjetij kovinske in elektroindustrije, proizvajalcev strojev, profesionalnega orodja, opreme in naprav.
 • Ker kar 85 % poslovnih obiskovalcev odloča oz. soodloča pri sprejemanju strateških odločitev v podjetjih, kjer so zaposleni. Ker je cilj obiska sejma več kot tretjine poslovnih obiskovalcev navezava novih poslovnih stikov.

MOS B2B

 MOS B2B je namenjen lastnikom in vodstvu malih in srednje velikih podjetij, novoustanovljenim podjetjem in podjetnikom. Omogoča tako zagon poslovanja, kot dvig na višjo stopnjo vaše podjetniške poti.

MOS B2B enkrat letno združuje podjetnike poslovno-storitvenih gospodarskih panog in omogoča pridobivanje novih strank, rast podjetja, širitev prodajnega programa, iskanja novih dobaviteljev, spoznavanje novih rešitev, neprecenljiv vpogled v poslovanje drugih podjetij ter širitev na nove trge. Za mala in srednja podjetja sodelovanje na takih sejmih bistveno skrajša čas za začetek izvažanja izdelkov ali storitev na nove trge.

MOS B2B nudi ekskluzivne priložnosti za mreženje ter sodelovanje na številnih aktualnih delavnicah, seminarjih in predstavitvah vrhunskih strokovnjakov.

Zakaj razstavljati na MOS B2B?

 • Z razstavljanjem na MOS B2B lahko direktno in osebno dosežete veliko število lastnikov lokalnih podjetij, ki potrebujejo izdelke in storitve iz vaše ponudbe ali izkoristite možnost širitve poslovanja v tujino.
 • Mrežite se z več kot 1000 podjetniki iz Slovenije in tujine.
 • Ker so na MOS B2B vaši kupci že prisotni, si prihranite čas in denar ter poiščite nove kupce takoj!

MOS Plus

 MOS Plus predstavlja odlično prodajno priložnost za vaš izdelek ali storitev, če imate dovolj kakovosten in konkurenčen izdelek ali storitev. V samo šestih dneh se bo mimo vašega razstavnega prostora sprehodilo več deset tisoč potencialnih kupcev. MOS Plus vam omogoča pridobivanje novih strank, rast podjetja, širitev prodajnega programa ter iskanja novih dobaviteljev.

Zakaj razstavljati na MOS Plus?

 • Ker med glavnimi razlogi za obisk ostaja možnost ugodnih nakupov po sejemskih cenah.
 • Ker sejem obišče splošna in poslovna javnost z visoko kupno močjo.
 • Prihranite čas in denar in poiščite nove kupce takoj. Na MOS Plus so vaši kupci že prisotni, zato rezervirajte svoj prostor v njihovi družbi tudi vi!