Kako do nas » Celjski sejem

Kako do nas

Celje, tretje največje slovensko mesto, leži na polovici poti ob avtocesti med Ljubljano, glavnim mestom Slovenije in Mariborom, drugim največjim slovenskim mestom. Od Ljubljane je oddaljeno 70 km, od Maribora pa 50 km.

Oddaljenost nekaterih večjih, bližnjih evropskih mest od Celja:

Dunaj (Avstrija): 300 km
Gradec (Avstrija): 115 km
Zagreb (Hrvaška): 110 km
Beograd (Srbija): 500 km
Budimpešta (Madžarska): 400 km
Trst (Italija): 165 km
Benetke (Italija): 300 km
München (Nemčija): 465 km

Dostop do sejmišča:

Z letalom
Z mednarodnega letališča Jožeta Pučnika se po avtocesti Ljubljana-Celje pripeljete do izvoza Celje-center nato v križišču zavijete levo proti centru mesta. Peljete se mimo večjih nakupovalnih centrov Merkur, Planet Tuš (na levi strani) in City Center Celje, pri katerem zavijete na desno. Od tukaj se že vidi upravna zgradba Celjskega sejma in parkirišča.

Z vlakom ali avtobusom
Glavna železniška in avtobusna postaja sta oddaljeni od sejmišča približno 15-20 min hoje. Napotite se v smeri Ljubljana-Maribor po Mariborski cesti. Pri nakupovalnem centru City Center Celje zavijete na levo, od koder se že vidi upravna zgradba Celjskega sejma in parkirišča.

Z avtom
Iz smeri Ljubljana-Celje ali Maribor-Celje se pripeljete do izvoza Celje-center nato v križišču zavijete levo proti centru mesta. Peljete se mimo večjih nakupovalnih centrov Merkur, Planet Tuš (na levi strani) in City Center Celje, pri katerem zavijete na desno. Od tukaj se že vidi upravna zgradba Celjskega sejma in parkirišča.