Vrata druge različice sejma inovativnih digitalnih rešitev Feel the future so odprta. Letos se sejem osredotoča na teme umetne inteligence, varnosti podatkov, digitalizacije javne uprave, blockchain tehnologij in e-izobraževanja.

 

Sejem je uradno otvoril Leon Behin, državni sekretar ministrstva za javno upravo, ki je poudaril, da je Slovenija v vrhu Evropske unije po številu strokovnjakov, ki se ukvarjajo z umetno inteligenco. Prav tako je spodbudno tudi dejstvo, da smo v evropskem merilu ena izmed držav, kjer beležimo najvišje stopnje vključenosti žensk v poklice povezane z digitalizacijo. Zato še posebej pozdravlja dogodke, ki kot sejem Feel the future omogočajo transparentno predstavitev prednosti digitalizacije širšemu občinstvu.

Prav tako je navdušenje nad sejmom izrazil vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji dr. Zoran Stančič: »Danes postajajo strokovni sejmi mesto za predstavitev najnovejših dosežkov in rešitev ter nabiranje novih znanj. Postajajo vse bolj pomemben gradnik sodelovanja in povezovanja. Povezovanje in sodelovanje razumemo na Ministrstvu za javno upravo kot edino ustrezno pot k oblikovanju sodobne digitalizirane družbe 21. stoletja, ki smo jo poimenovali »Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi«.« Opozoril je tudi na dejstvo, da smo na pragu vstopa v četrto industrijsko revolucijo, ki jo bo zaznamovalo napredno digitalno gospodarstvo, hiter razvoj senzorike, robotike in umetne inteligence.

Poleg bogate ponudbe 44 direktnih in 15 zastopanih razstavljavcev, pa letos sejem Feel the future spremlja tudi izjemno bogat spremljajoči program, ki  se osredotoča na teme umetne inteligence kot podpore odločanju, informacijsko varnost, digitalne transformacije podjetij, digitalizacije javne uprave, e-izobraževanje in inovativne pedagogike ter blockchain tehnologije.

Prav tako se je danes v sosednji dvorani K pričel še en sejem, Feel the future of gaming – 1. sejem in festival videoiger pri nas, kjer so zbrani številni ponudniki igričarske opreme in iger. Navdušenje nad sejmom so pokazali prav vsi obiskovalci prvega dne – od najmlajših, do tistih, ki so mladi po srcu.