Na sejmu Feel the future se je predstavilo tudi Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije, kjer so predstavili svoje sisteme, ki podpirajo uvedbo novodobnih digitalnih procesov in platform za  javno-pravne postopke ter predpise in orodja, ki so v korist nadaljnjemu razvoju slovenskega gospodarstva.

Med drugim se je predstavil Statistični urad RS, portal e-uprava, pa projekt »STOP birokraciji«, ki se je v sklopu politike razumne zakonodaje spoprijel z aktivnim izvajanjem principov boljše priprave predpisov. Na razstavnem prostoru so postavili interaktivno učno postavitev in predstavili prva slovenska satelita. Satelit Trisat je projekt Univerze v Mariboru v sodelovanju s podjetjem SKYLAB, svoj satelit NEMO-HD pa je razvil tudi Center odličnosti Vesolje-SI. Oba bosta v vesolje izstreljena predvidoma leta 2019.

Prvič sploh je bil na sejmu postavljen tudi 360°prostor namenjen predstavitvi vesolja. Velik projekt za bolj inovativno spoznavanje vesolja. Od zdaj naprej ga boste lahko obiskali v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju.