Če se vam novica ne prikazuje pravilno, kliknite tukaj.

       
   

MOS v pol stoletja postal večji, boljši in modernejši

»MOS se je v zadnjih letih razvil v sodoben mednarodni poslovni sejem, na katerem se predstavljajo novosti, zbirajo koristne informacije, sklepajo novi poslovni stiki«, je na otvoritvi 50. MOS dejal mag. Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem. Prva država partnerica v zgodovini sejma Hrvaška pa po prepričanju vseh visokih gostov odpira nove priložnosti za še boljše gospodarsko sodelovanje.

V prihodnje več sodelovanja in čim manj metanja polen pod noge

Prvi sejemski dan se je po sejmišču sprehodil tudi slovenski premier dr. Miro Cerar. Poudaril je, da ga zelo veseli uspeh letošnjega 50. MOS-a, sodelovanje s Hrvaško v obliki partnerstva na sejmu pa, da daje novo dimenzijo, že prej uspešnemu sodelovanju. V luči reševanja aktualnih problematik, kot sta Magna in gradnja drugega tira, si v prihodnje želi več sodelovanja in čim manj metanja polen pod noge.

Slovenija in Hrvaška: gospodarska rast je naš skupen cilj, politika mora prisluhniti

»Sosedje smo, uspeh gospodarstva obeh držav je povezan z uspehom gospodarstva vsake posamezne države. Gospodarska rast je naš skupni cilj,« je na torkovem Slovensko-hrvaškem poslovnem forumu na 50. MOS dejala podpredsednica hrvaške vlade in ministrica gospodarstva, podjetništva in obrti dr. Martina Dalić. »Obrtniki in podjetniki se ne spoznamo toliko na politiko, spoznamo pa se na delo, na svoje storitve. Politiki nam velikokrat zagrenijo življenje, zato želimo, da oblikujejo tako politiko, ki bo dobra za državljane na obeh straneh,« pa je na forumu med drugim poudaril predsednik OZS Branko Meh.

Neposredne tuje investicije lahko Slovenijo dvignejo na lestvici najbolj uspešnih držav

V zadnjih letih se gospodarski položaj Slovenije izboljšuje. Vedno bolj zanimivi postajamo za tuje investitorje, kar pa prinaša nove skrbi in dvome. Na okrogli mizi Razbijamo mite – pozitivni in negativni vplivi tujih neposrednih investicij so strokovnjaki z različnih področij delili svoja mnenja o vplivih takšnih vlaganj v slovensko gospodarstvo. Vsi sogovorci so bili enotni, da so neposredne tuje investicije nekaj, kar lahko našo državo dvigne na lestvici najbolj uspešnih držav. Hkrati pa poudarjajo, da moramo biti pri izboru tujih investitorjev previdni in preračunljivi, saj moramo državi zagotoviti tisto, kar je najbolje za njene državljane.

Slovenski les dobiva nekdanji sijaj

»Les je vedno bolj prepoznaven kot naravni material iz katerega lahko ustvarimo tudi najzahtevnejše izdelke in človeku prijetno bivalno okolje,« pravi Jože Prikeržnik, generalni direktor Direktorata za lesarstvo na ministrstvu za gospodarstvo. Lesna panoga po treh desetletjih propadanja znova dobiva svojo nekdanjo veljavo in ponuja številne priložnosti za podjetniški razvoj. To prikazuje tudi razstava Čar lesa – drzno in inovativno v lesu, ki si jo lahko ogledate na letošnjem MOS.

Izumitelj mora misliti le na svoj izum

Peter Florjančič je svetovno priznan slovenski izumitelj, ki v bogati karieri prijavil več kot 400 patentov, od katerih jih je 42 uspešnih. Priznani izumitelj ima za sabo 82 let delovne dobe, 70 let zakona z isto žensko, pet državljanstev, v tem času pa je, kot pravi sam, zamenjal kar 40 avtomobilov. V okviru razstave Ko ideja postane lastnina, ki si jo je mogoče ogledati v sejemski dvorani L1, je nekaj njegovih inovacij na ogled za obiskovalce MOSa.

MOSovi podjetni talenti: Pohištvo kot lego kocke za odrasle

Ne preveč, ne premalo. To je vodilo mlade oblikovalke Tamare Sotošek, ki se je s svojim modularnim pohištvom TUDO predstavlja med letošnjimi MOSovimi podjetnimi talenti. Njegova prednost je, da je prilagodljivo in spremenljivo, kot nekakšne lego konce za odrasle. Spreminja se iz postelje v sedežno garnituro, lahko je jedilnica ali kotno sedišče za večjo družbo …

MOSovi podjetni talenti: La Popsi – lučke brez slabe vesti

La Popsi so naravne 100 % sadne lučke brez dodanega sladkorja, konzervansov, umetnih barvil, glutena in laktoze, zato so primerne tudi za alergike. Prihajajo izpod rok Neže Mlakar in Karmen Meze, ki sta iz ideje »zdrave sladkarije« za svoja sinova razvili simpatičen tržni izdelek. Danes njuna ponudba obsega že celo paleto okusov.

   

Celjski sejem d.d. - Tel: +386 3 54 33 000 -  Email: [email protected]  -  Spletna stran: http://www.ce-sejem.si


Če ne želite več prejemati e-CE novic našega podjetja, se lahko odjavite s seznama. Sporočilo lahkon posredujete tudi vašim prijateljem. Sporočilo ste skladno s 45a.členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh www.ce-sejem.si, na osnovi telefonske prijave, na podlagi priporočila, sodelovanja v nagradni igri, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih v organizaciji podjetja Celjski sejem d.d..